Vizsgálat

 
Természetes emberi kíváncsiság, hogy tudni akarjuk mire vagyunk képesek, mennyi az intelligenciánk számokban kifejezve vagy milyen személyiség lakozik bennünk. Ilyenkor sokan beütik a google-ba, hogy "intelligencia teszt" vagy azt, hogy "személyiség teszt", lelkesen kitöltik, majd pár kattintás és kijön egy eredmény. De mivel semmi kézzelfogható bizonyíték nincs a tesztek hitelességéről, így tovább kutakodva újabb és újabb tesztek következnek.
 
Mindez cseppet sem furcsa magatartás. Eddigi tapasztalatok szerint azonban egyetlen olyan internetes online  teszt sem lézetik, ami ki tudja váltani a szakemberrel folytatott vizsgálati helyzetet, arról nem is beszélve, hogy a tényleg erre készített tesztek nem kaphatóak a boltokban és nem is veheti meg bárki. A tesztek felvételét és kiértékelését egyaránt komoly tanulás előzi meg. Fontos azonban, hogy nem elég ismerni a teszt felépítését, annak működését is érteni kell, ami nélkülözhetetlen pszichológiai ismeretek nélkül. 
 
Az általam használt mérőeszközök minden szakember által elfogadottak, hiszen mi pszichológusok ezekkel a tesztekkel dolgozunk. 
Az elvégzett vizsgálatokról minden esetben írásos szakvélemény készül.
 
Kérhető vizsgálatok:
  • Személyiség-profil 
  • Intelligencia-profil